Головна » 2017 » Грудень » 14 » ПРОЕКТ "ЗАХИСТИ СЕБЕ ВІД ВІЛ"
10:28
ПРОЕКТ "ЗАХИСТИ СЕБЕ ВІД ВІЛ"

Проект "Захисти себе від ВІЛ"

 

Здоров’я – поняття багатопланове, це не лише відсутність хвороб, але й високий рівень, пристосування, благополуччя, комфортне психологічне самопочуття, толерантні соціальні відносини.

На сучасному етапі виділяються такі складові здоров’я людини: духовне, соціальне, психологічне, інтелектуальне, емоційне, фізичне й особисте. Всі аспекти здоров’я людини однаково важливі й розглядаються у взаємозв’язку. Навчання здоровому образу життя є системним і сприяє гармонійному розвитку психофізичних здібностей учнів. Воно не зводиться до періодичного спрямування на усвідомлення здорового способу життя як цінності учнівського колективу.

 

Проект «Захисти себе від ВІЛ»

Мета проекту є підвищення рівня індивідуальної захищеності молоді в умовах епідемії ВІЛ/СНІДу, а також формування толерантного ставлення до людей, які живуть з ВІЛ. Проект реалізує відому формулу індивідуального захисту від ВІЛ: утримання, вірність, захист, стерильність.

Головне завдання проекту полягає у тому, щоб досягти позитивних змін у знаннях, ставленнях, намірах, уміннях і навичках, які зменшують уразливість учнів в умовах епідемії ВІЛ/СНІДу. В основу проекту покладено адаптований факультативний курс «Школа проти СНІДу».

На виконання проекту з навчального курсу (тренінг-курсу) «Формування здорового способу життя та профілактика ВІЛ/СНІДу» з учнями школи проводяться тренінгові заняття «Джерела допомоги для молоді», «Твоє життя – твій вибір», «Скажи - НІ!» і т.д. Учням демонструються фільми про шляхи зараження ВІЛ, про виникнення таких захворювань у населення і т.д. . Виготовляють постери з порадами для учнів: як поводити себе у разі, якщо вони познайомляться з ВІЛ інфікованою людиною або якщо хтось з друзів заразиться, дізналися адреси клінік для молоді та номера телефону довіри. Також тренінгах учні вчаться, як давати кваліфікаційні поради з проблем профілактики ВІЛ/СНІДу, ознайомлються з принципами тестування на ВІЛ інфекцію, вкотре оцінили рівень своєї відповідальності за власне здоров’я.

Слід зазначити, що на заняттях учні постійно звертають увагу на ведення здорового способу життя, адже це є най головним завданням кожної людини. Всі учні володіють значною інформацією про ВІЛ, СНІД, ІПСШ і навіть у своєму повсякденному житті дотримуються правил здорового способу життя.

Переглядів: 354 | Додав: учитель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar